Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Historické modely

Historické modely:
využ. průměrných cen, tržeb, CF, dividend, úč. hodnot ke stanovení vnitř. hodnoty. Nikdy se nepoužívá zisk, historicky totiž kolísá. Tržby stabilní. Vždy použitelné, ale nemá vypov. schopnost při inovacích používat minulé tržby.
kombinované metody: použ. víc metod (např. divid. model + ziskové a výsledky zprůměruji. Když v jednom vyjde nadhod, v druhém podhod. – řeknu si že je akcie zhruba správně oceněna.
Fin. analýza – rozklad ukazatelů jako ROE, který ovlivňuje g, lze hledat příčiny..

metody Fund. An., viz výše, dlouhodobé analýzy hospodářských indikátorů. Doporučení prodej, drž, nakupuj. Funguje více při dlouhodobější držbě papírů.
cíl F.A., - určit vnitřní hodnotu akcie (správnou hodn.) a porovnat ji s aktuální tržní, vybrat podhodnocené tituly (stock picking) a ty nakoupit.
oblasti využití, - využívá dle výzkumů většina analytiků, dá se částečně použít v slabě efektivní formě trhu. V efektivní formě trhu by nebyly nadhod. ani podhod. akcie, protože by všichni měli rychle informaci a svými poptávkami by příležitost vymazali.
datová základna. – soubor různých mae veličin a jejich vývoje, odhadů, vlivy na globální úrovni až k vlivům na úrovni konkrét. podniku.

Žádné komentáře:

Okomentovat