Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Majiteľ šľachtiteľského osvedčenia udeľuje ....

Majiteľ šľachtiteľského osvedčenia udeľuje súhlas na vykonávanie výroby alebo rozmnožovania množiteľného materiálu odrody, na úpravu na účely množenia, ponuku na predaj, predaj alebo inú formu obchodovania, vývoz, dovoz, skladovanie. Súhlas na vykonávanie niektorého z týchto úkonov môže majiteľ šľachtiteľského osvedčenia podmieniť alebo obmedziť.
Výrobky z množiteľného materiálu odrody alebo plemena a zo zberného materiálu odrody, na ktoré bolo udelené šľachtiteľské osvedčenie, možno vyrábať len po písomnom súhlase majiteľa šľachtiteľského osvedčenia. Udelenie súhlasu je potrebné aj pri odvodených a určitých odrodách.
Pri spoločnom vyšľachtení odrody viacerými pôvodcami v rámci ich činnosti vo viacerých slov. organizáciách sa tieto organizácie ako spolumajitelia šľachtiteľského osvedčenia podieľajú na právach a povinnostiach k odrode v rovnakom pomere, v akom sa na svojich právach podieľajú pôvodcovia. Z právnych úkonov voči tretím osobám sú spolumajitelia šľachtiteľského osvedčenia oprávnení a povinní spoločne a nerozdielne.

Žádné komentáře:

Okomentovat