Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Šľachtiteľ, ktorý objavil,...

Šľachtiteľ, ktorý objavil, vyvinul alebo vytvoril odrodu v rámci činnosti slovenskej organizácie, má právo, aby bol uvedený na šľachtiteľskom osvedčení ako jej pôvodca, pričom toto právo je neprevoditeľné. Ak sa na objavení alebo vytvorení odrody podieľalo vlastnou tvorivou činnosťou viac šľachtiteľov, podieľajú sa na svojich právach v tom pomere, v akom sa podieľali na ich vytvorení. Ak nemožno ich podiely určiť, platí, že ich podiely sú rovnaké.
Šľachtiteľ. ktorý objavil alebo vytvoril odrodu v rámci činnosti slovenskej organizácie, má voči majiteľovi šľachtiteľského osvedčenia právo na podiel na licenčných poplatkoch, príp. právo na odmenu. Dohoda o odmene musí mať písomnú formu.

Majiteľ šľachtiteľského osvedčenia má výlučné právo obchodne využívať odrodu, bez jeho súhlasu nemožno odrodu po dobu ochrany obchodne využívať.
Súhlas majiteľa šľachtiteľského osvedčenia sa nevyžaduje v prípade, že odroda slúži na vyšľachtenie inej odrody
Právo obchodne využívať odrodu zahŕňa tiež právo poskytovať súhlas na ich obchodné využívanie iným osobám. Súhlas(licencia) sa poskytuje písomnou zmluvou, ktorá obsahuje podmienky využívania a dojednania o licenčných poplatkoch

Žádné komentáře:

Okomentovat