Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Zánik osvedčenia.

Zánik osvedčenia. Osvedčenie zaniká uplynutím doby jeho platnosti, odo dňa účinnosti vzdania sa osvedčenia zo strany majiteľa, márnym uplynutím lehoty ustanovenej na zaplatenie poplatku za udržiavanie platnosti osvedčenia, odo dňa zrušenia registrácie podľa osobitných predpisov.
Zrušenie alebo zmena osvedčenia. Úrad zruší osvedčenie, ak sa v konaní začatom na návrh tretej osoby alebo z úradnej moci preukáže, že neboli splnené podmienky na jeho udelenie, základný patent zanikol, skôr ako uplynula doba jeho platnosti, základný patent bol zrušený alebo čiastočne zrušený v takom rozsahu, že liečivo alebo výrobok na ktorý bolo udelené osvedčenie, nie je základným patentom chránený.
Úrad zmení osvedčenie, ak sa v konaní začatom na návrh tretej osoby alebo z úradnej moci preukáže, že doba platnosti osvedčenia bola určená nesprávne. Návrh na zrušenie alebo na zmenu osvedčenia možno podať i po zániku platnosti osvedčenia, ak navrhovateľ preukáže právny záujem. V prípade zrušenia osvedčenia platí, že k jeho udeleniu nedošlo. Navrhovateľ je povinný zaplatiť za návrh na zrušenie alebo zmenu osvedčenia správny poplatok.

4. Definujte predmet práv duševného vlastníctva
Otázka III. - 4

Žádné komentáře:

Okomentovat