Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Poskytovanie VD:

VD sa poskytuje za kalendárny mesiac, a to aj vtedy, ak zamestnankyňa bola preradená na inú prácu alebo sa preradenie skončilo počas kalendárneho mesiaca.
Počas tehotenstva sa VD poskytuje najdlhšie do nástupu na materskú dovolenku a po skončení materskej dovolenky najdlhšie do konca deviateho mesiaca po pôrode.
Výška vyrovnávacej dávky je 55 % z rozdielu medzi mesačným vymeriavacím základom určeným a vymeriavacím základom, z ktorého zamestnankyňa platí poistné na nemocenské poistenie v jednotlivých kalendárnych mesiacoch po preradení na inú prácu.
Mesačný VZ na určenie výšky vyrovnávacej dávky je 30, 4167-násobok denného VZ. Mesačný VZ sa zaokrúhľuje na celé slovenské koruny nahor.
Materské
Podmienky nároku na materské:
Poistenkyňa, ktorá je tehotná alebo ktorá sa stará o narodené dieťa, má nárok na materské, ak v posledných dvoch rokoch pred pôrodom bola nemocensky poistená najmenej 270 dní a poistenkyňa nevykonáva zárobkovú činnosť z dôvodu tehotenstva alebo starostlivosti o narodené dieťa. Do obdobia 270 dní sa nezapočítava obdobie výkonu služby policajta, profesionálneho vojaka a vojaka prípravnej služby.

Žádné komentáře:

Okomentovat