Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

V zákone nebola uplatnená zásada univerzality

V zákone nebola uplatnená zásada univerzality, teda zákon sa nevzťahuje na celý okruh aktívne činných osôb, zákon vymedzuje okruh subjektov, na ktoré sa tento zákon nevzťahuje.
Zákon sa nevzťahuje na príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Národného bezpečnostného úradu, Zboru väzenskej a justičnej stráže, Železničnej polície, colníkov, príslušníkov ozbrojených síl, ktorí vykonávajú profesionálnu službu v ozbrojených silách a vojakov, ktorí sa počas výkonu vojenskej služby v ozbrojených silách štúdiom alebo výcvikom pripravovali na výkon profesionálnej služby v ozbrojených (je to osobitná skupina subjektov silových rezortov) ak zákon neustanovuje inak. Je to upravené v zákone 328/2002 o soc zabezpečení vojakov a policajtov.

21. Organizácia zdravotného poistenia
Upravené v zákone 581/2004 o zdravotníckych poisťovniach, dohlade nad zdravotnou starostlivosťou, vymedzuje zdravotné poisťovne oprávnené vykonávať verejné zdravotné poistenie (činnosť, organizácia, riadenie a hospodárenie) a dohľad nad verejným zdravotným poistením, transformáciu zdravotných poisťovní, ktoré vznikli podľa doterajších predpisov (ďalej len doterajšia zdravotná poisťovňa ) na akciové spoločnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat