Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Volebná kampaň má obyčajne presne vymedzené

Volebná kampaň má obyčajne presne vymedzené „pravidlá hry“, ktoré sú určené zákonom. Zákon vymedzuje územie (štát, región alebo sídlo), na ktorom kampaň prebieha, čas, počas ktorého prebieha, a niektoré zásady správania sa určitých spoločenských organizácií (vrátane politických subjektov) a jednotlivcov počas jej priebehu.
Z hľadiska politických subjektov je volebná kampaň ako osobitná reklamná činnosť súťažou, bojom o hlasy voličov. Súťažou je preto, že sa o hlasy voličov v demokratických krajinách uchádza vždy viacero politických subjektov. Vo volebnej kampani ide o komunikáciu politický subjekt - volič v prostredí, v ktorom sa nachádzajú súperiace politické subjekty.

Vo volebnej kampani ide predovšetkým o to, ktorý politický subjekt dokáže presvedčiť najväčší počet voličov o vhodnosti a výhodnosti ním navrhovanej cesty rozvoja krajiny, regiónu alebo sídla (mesta, obce) v budúcom volebnom období, t. j. ktorý politický subjekt dokáže vzbudiť dôveru vo svoju politiku na najbližšie volebné obdobie u najväčšieho počtu voličov.. Dôveru preto treba pokladať za kľúčový pojem volebnej kampane. Získavanie dôvery voličov musí byť cieľom každej volebnej kampane. Niektoré politické subjekty sa snažia vyvolať dôveru voličov vo volebnej kampani tým, že poukazujú na svoje minulé úspechy alebo zásluhy.

Žádné komentáře:

Okomentovat